Kläbo spurtade till seger i finalen, Jauhojärvi 16:e

Johannes Hösflot Kläbo vann minitouren i Quebec. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Martin Johnsrud Sundby vann världscupen, Matti Heikkinen femma.

De finländska längdåkarherrarna lyckades inte förbättra sina positioner i den sista tävlingen i Quebec i Kanada. Sami Jauhojärvi kom 16:e, Ristomatti Hakola 17:e, Matti Heikkinen 24:a och Lari Lehtonen 35:a. Iivo Niskanen tävlade inte.

I jaktstarten på 15 kilometer, som avslutade minitouren och världscupen vann 20-årige norrmannen Johannes Hösflot Kläbo. Norrmannen och kanadensaren Alex Harvey susade över mållinjen samtidigt och Kläbo utlystes till vinnare efter att målfotot granskats. Trea i spurtuppgörelsen kom norrmannen Niklas Dyrhaug.

Vinnaren i totala världscupen var norrmannen Martin Johnsrud Sundby, som inte tävlade i Quebec. Matti Heikkinen kom femma – hans bästa resultat i cupen någonsin.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning