Kjell Westö: Sexscener är svåra att skriva

Bild: Niklas Tallqvist

Flera vänner uppmanade Kjell Westö att skriva in mera sex och kärlek i sina romaner. Under författandet av Den svavelgula himlen följde han rådet.

En kärlekshistoria som sträcker sig över fyrtio år och som innehåller både passion och otro, är ett av de bärande elementen i Kjell Westös roman Den svavelgula himlen.

– Skildrar man en sådan relation är sexscener också oundvikliga, säger Westö i intervjun som gjordes på HBL-scenen under bokmässan.

Men sex är alltid svårt att skriva. Westö påminde publiken om priset Bad Sex in Fiction Award – ett pris som årligen delas ut bland engelskspråkiga romaner.

Den svavelgula himlen är en kritiker- och läsarsuccé i både Sverige och Finland. I intervjun erkänner Westö att han inte hade väntat sig ett så översvallande mottagande som han har fått.

Kjell Westö intervjuades av Annika Hällsten.

Annika Hällsten Reporter

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46