Kineser sov på jobbet - partiet efterlyser självrannsakan

Bild: Fabrice Coffrini

Sex tjänstemän i Kina straffas för att ha slumrat till under ett möte som handlade om hur lata byråkrater ska motiveras, rapporterar statliga medier.

Bilder av de sovande tjänstemännen har spridits i kinesiska medier de senaste dagarna, mitt under president Xi Jinpings kraftansträngning mot korruption, extravagans och tjänstefel.

Kommunistpartiets lokala disciplinavdelning i provinsen Hubei namngav på torsdagen mellancheferna och har beslutat att de måste skriva självkritiska texter och be om ursäkt offentligt.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning