Kineser aktiva pälsköpare trots svagare valuta

En av världens största pälsauktioner pågår för tillfället i Vanda. Enligt arrangörerna Saga Furs är priserna på de olika rävskinnen så gott som oförändrade.

Alla Blue Shadow-rävskinn såldes medan 90 procent av blårävsskinnen och Blue Frost-skinnen såldes på tisdagen. Sammanlagt såldes 500 000 skinn under den andra dagen av auktionen. Medelpriset på rävskinnen var cirka 68 euro.

– 90 till 100 procent av blårävsskinnen brukar säljas. När pälspriset går upp på marknaden brukar hundra procent av pälsarna säljas. Om prisnivån är svagare brukar försäljningsprocenten stanna under hundra, säger Pertti Fallenius, vd för Saga Furs.

Pertti Fallenius, vd på Saga Furs är nöjd med tisdagens försäljning. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Prisnivån på skinnen påverkas av att Kinas valuta har försvagats en aning. Enligt Fallenius var kunderna från huvudmarknadsområdet Kina ändå aktiva under tisdagen.

Även Sydkorea, Turkiet, Ryssland och den europeiska modeindustrin köpte betydande mängder rävskinn.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54