Kindberg: Är en ren rättsskandal

Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg dömd till fängelse. Bild: Mats Andersson/TT

Östersund FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg kallar tingsrättens fängelsedom en "ren rättsskandal". På en presskonferens uppger han att domen kommer att överklagas.– Jag känner enorm frustration, säger han.

Inför ett stort pressuppbåd på ett hotell i centrala Stockholm kommenterar Daniel Kindberg tingsrättens dom.

– Den kommer att överklagas, säger Kindberg.

Kindberg döms till tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet samt näringsförbud i fem år. Han kallar domen för en "ren rättsskandal" och säger att han är oskyldig.

"Match i hovrätten"

– Det här är något som naturligtvis kommer att penetreras väldigt djupt av alla advokater som är inblandade. Det här kommer inte att bli en laga kraft vunnen dom, säger Kindberg, och fortsätter:

– Vi kommer att ha en match i hovrätten och förhoppningsvis kan man korrigera de grava felaktigheter som är gjorda.

Både Kindberg och hans advokat ifrågasätter tingsrättens dom, framförallt bedömningen kring huruvida arbete utförts utifrån vad fakturorna visat eller ej.

– Vi är förvånade redan vid en kort genomläsning av domen, säger advokaten Olle Kullinger.

De båda menar att tingsrätten gett sig in på ett sidospår och att det i sin tur lett till fällande dom.

– Utifrån det som skulle prövas enligt vår uppfattning och åklagarens uppfattning – det har tingsrätten prövat och gett en frikännande dom. Sedan har tingsrätten gett sig i väg på ett sidospår, säger Kullinger och tror att ett frikännande är möjligt vid ett överklagande.

Känner frustration

Daniel Kindberg säger att han känner sig frustrerad och tycker att det är svårt att sätta ord på sina känslor bara ett par timmar efter tingsrättens beslut.

– Jag känner en enorm frustration, nu blir det ännu en grej som ska gås igenom innan det här tar slut, säger han.

– Det drabbar mina nära och kära.

Han uppger att han känner ett stort stöd från Östersundsbor.

– Jag känner ett enormt stöd, inte bara i Östersund utan från stora delar av Jämtland. Det är fantastiskt, det är jag enormt stolt för, säger Kindberg.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning