Kimi Räikkönen dementerar uppgifterna: Jag har inte skrivit under ett nytt kontrakt

Kimi Räikkönens framtid i Alfa Romeo är fortfarande öppen om man ska tro finländaren själv. Bild: LEHTIKUVA / AFP Kirill Kudryavtsev

Kimi Räikkönen förnekar alla rapporter om att han förlängt sitt kontrakt med Alfa Romeo för säsongen 2021.

Den finländska formel 1-veteranen Kimi Räikkönen säger att han inte förlängt sitt kontrakt med Alfa Romeo för säsongen 2021.

– Hittills är inget klart, säger han.

– Jag har inte skrivit under något nytt kontrakt – inte förra veckan, inte förra månaden, inte i går och inte i dag. Jag pratat med teamet men det är mitt beslut och vi får se vilket det blir.

Rykten om Räikkönens nya kontrakt med Alfa Romeo har cirkulerat en tid och de tilltog inför Eifel GP i Tyskland.

Det som säkert är hundra procent sant är att Räikkönen sätter ett nytt rekord den här helgen då han kör sitt 323:e F1-lopp.

– När jag började sade alla att jag inte hade någon erfarenhet och nu säger de att jag är för gammal då de helst vill bli av med mig, säger Räikkönen som fyller 41 år den 17 oktober.

Hur det blir med fortsättningen säger finländaren att han inte ens själv vet för tillfället.

– Jag har egentligen aldrig haft några planer utan allt har bara hänt. Man vet aldrig vad som kan hända här i livet. Jag tycker fortfarande att det är kul att tävla. Men det vore naturligtvis roligare om resultaten var bättre. Av olika anledningar förstod vi tyvärr tidigt att vi inte är riktigt så bra som vi vill.

Teamchefen Frederic Vasseur sade för några veckor sedan att stallet inte bestämmer sig för vem som blir andraförare innan Räikkönen gett sitt besked om en eventuell fortsättning.

Fransmannen vill enligt rapporter ha kvar världsmästaren från 2007 som "lärare" åt debutanten som antagligen blir Mick Schumacher.

Schumacher ingår i Ferraris juniorsatsning precis som Antonio Giovinazzi men italienaren har inte övertygat. Och eftersom Scuderia kan bestämma vem som skall köra andra bilen lär valet redan vara klart.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning