Kim lämnar Vietnam – och hyllar Ho Chi Minh

Diktatorn Kim Jong-Un stiger på tåget för att åka hem till Nordkorea. Bild: TT-AP/Minh Hoang

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har stigit på sitt olivgröna pansartåg och lämnat Vietnam för att resa vidare mot Kina och slutligen Pyongyang efter nästan en veckas besök i Hanoi i Vietnam.

Bakom sig lämnar han ett avbrutet möte med USA:s president Donald Trump och en hyllning till Vietnams tidigare president, landsfadern och kommunisten Ho Chi Minh.

Kim Jong-Un hedrar regelbundet sina företrädare som hans far Kim Jong II och farfar Kim II Sung – som var en nära vän till Ho Chi Minh. Men lördagens hyllning ses ändå som ovanlig. Under en minut stod Kim Jong-Un med sänkt huvud vid Ho Chi Minhs minnesmärke. Någon liknande hyllning har han, vad känt är, exempelvis inte gjort till den forne kommunistledaren Mao Zedong i Kina.

Kim Jong-Un och Donald Trump möttes i Hanoi för att diskutera ett avtal om en nedrustning av kärnvapen på Koreahalvön. Parterna avslutade mötet i förtid utan någon överenskommelse.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39