Killkompisen: Han ville dejta mig

Manifestation i New York utanför den legendariska gaybaren Stonewall Inn för att hedra offren. Bild: Kena Betancur

Massmördaren Omar Mateen var en återkommande besökare på gayklubben Pulse i Orlando som han sedan vände sina vapen mot, skriver Orlando Sentinel.

– Ibland satt han ensam i ett hörn och drack, de andra gångerna var han så full att han blev högljudd och stridslysten, säger stamgästen Ty Smith till tidningen.

Ty Smith berättar att han såg Omar Mateen inne på klubben vid minst ett tiotal olika tillfällen.

– Vi brukade inte prata med honom så mycket, men jag minns att han sade saker om sin pappa. Och han berättade att han hade fru och barn, säger Ty Smith till Orlando Sentinel.

Två andra återkommande besökare, Cord Cedeno och Chris Callen, bekräftar att de sett Omar Mateen inne på klubben. Chris Callen säger att han bevittnat hur Mateen fått våldsamma utbrott.

– Det var definitivt han. Han brukade komma till klubben under flera år, och folk kände honom, säger Cord Cedeno.

Använde dejtingapp

Stamgästen Kevin West säger till LA Times att han chattat med Omar Mateen från och till i ett år med hjälp av gaydejtingappen Jack'd. De träffades aldrig i verkligheten, men Kevin West uppger att han såg Mateen utanför klubben samma morgon som massakern inträffade.

Klasskompis: Ville dejta

En av Omar Mateens klasskompisar från collegetiden säger till sajten Palm Beach Post att han och Mateen ibland gick på gaybarer efter skolan, och att Mateen en gång bjöd ut honom på dejt.

– Vi gick på några gaybarer med honom, och jag hade inte kommit ut ur garderoben på den tiden, så jag tackade nej till erbjudandet, säger klasskompisen, som vill vara anonym.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning