Kidnappade Johan Gustafsson skriver bok

År 2011 kidnappades Johan Gustafsson, nu är han aktuell med en bok om tiden i fångenskap. Arkivbild. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Den 25 november 2011 kidnappades Johan Gustafsson under en motorcykelsemester genom Afrika plötsligt i Timbuktu av al-Qaidas nordafrikanska gren Aqim.

Efter 2 191 dagar i fångenskap släpptes svensken förra sommaren – och nu sätter Johan Gustafsson ord på sin turbulenta historia.

"Jag vill berätta om mitt liv tillsammans med fattiga, analfabeta ökenaraber, ditresta äventyrssökande, fanatiska krigsveteraner och två andra fångar som var och en för sig försöker att hantera en omöjlig situation. Ett liv som inte bara präglas av ensamhet och umbärande, utan även av humor och insikter" uttalar sig Johan Gustafsson om handlingen i ett pressmeddelande.

Boken har arbetstiteln Ett fängelse utan murar och släpps i handeln den 1 november.

Hälsningar från riksdagen

Politiken möter många utmaningar, inte minst från populistiska och bakåtsträvande rörelser i Finland och i Europa. Jag vill fortsätta som riksdagsledamot och arbeta för en politisk kursändring i värdefrågorna. 15.3.2019 - 15.02