Kevins anhöriga: Kommer aldrig få svar

En förklaring som de levt med i 20 års rivs upp. Men någon ny tar inte dess plats.Kevins mamma och pappa tror aldrig att de kommer få något definitivt svar på vad som hände deras son.

– I nästan 20 år har jag trott att det var ett mord. Nu lutar det åt att det var en lek som slutade med en olycka. Att ha trott på en sak så lång tid, sedan ändras allt, det blir en process att ta sig genom, säger Kevins pappa Patrik Skog till Aftonbladet.

Via sitt målsägarbiträde säger Kevins mamma Terés Hjalmarsson till TT att den teori som åklagaren lagt fram om en olyckshändelse verkar rimlig och trolig.

Och även om det aldrig går att få visshet är detta bättre än att det skulle ha varit ett avsiktligt agerande från någon, anser hon.

Kevins pappa gläds åt att de båda bröderna avskrivs helt från utredningen.

– Jag är glad för deras skull. Självklart ska de inte vara misstänkta för något de inte gjort. Jag är väldigt glad för deras skull, säger han till Aftonbladet.

Kevins mormor berättar för DN att den nya utredningen lett till fler frågetecken. Hon fick åklagarens besked för några dagar sedan.

– Jag känner mig lurad. Vi har trott på polisen och så var det inte så. Om vi från början hade fått veta att det kunde ha varit en olycka så skulle de här 20 åren, då vi haft ett helvete, kanske sett annorlunda ut, tänker jag.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning