Kerttu Niskanen sjua i Kanada

Kerttu Niskanen slutade sjua i onsdagens deltävling av Ski Tour Canada. Therese Johaug vann det 10,5 kilometer långa loppet i klassisk stil med masstart överlägset.

Fyra norska längdåkare var först över mållinjen. Johaug följdes av Heidi Went, Astrid Jacobsen och Maiken Caspersen Falla.

Bara norska åkare på prispallen är extra vanligt då damer och klassisk stil står på världscupens program. I åtta av de elva senaste starterna har det blivit minst en norsk trippel i topp. Norge har 15 raka cupsegrar i klassisk stil.

Johaug vann med en minuts marginal och är favorit både till att ta hem Ski Tour Canada och hela världscupen. Deltävlingarna i Kanada är säsongens sista.

– Det som motiverar mig mest är att stå överst på pallen i Canmore med en kristallkula. Jag ligger bra till för att klara det, säger Johaug.

Niskanen var 43 sekunder långsammare än vinnaren Johaug. Anne Kyllönen och Krista Pärmäkoski gick med knapp marginal in bland de tio bästa, medan Laura Mononen var tolva.

Torsdag är vilodag i touren. På fredag blir det sprintlopp i fri stil i Quebec City.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning