Kerber snuvade Williams på historiska segern

Angelique Kerber är Wimbledonmästare anno 2018. Bild: Oli Scarff / AFP / Lehtikuva

Serena Williams jagade en historisk 24:e grand slam-titel i karriären. Men tyskan Angelique Kerber skrällvann Wimbledon-finalen i två raka set, 6–3, 6–3. – En dröm som blir sann, säger Kerber i segerintervjun.

Serena Williams är tillbaka på den stora tennisscenen efter drygt ett års frånvaro på grund av barnafödsel.

Tennisstjärnan kallade bedriften att direkt ta sig till en grand slam-final för "onormal" men tanke på de komplikationer, och många operationer, som hennes förlossning innebar.

I Wimbledon, som Williams vunnit sju gånger tidigare, övertygade hon fram till finalen. Men väl där hade Williams stora problem med spelet.

Williams inte så besviken

– Det har varit en fantastisk turnering för mig, att ha kommit så här långt. Jag kan inte vara besviken. Jag har så mycket att se fram emot och har precis börjat. Jag spelade för alla mammor där ute, jag försökte verkligen, säger Williams.

Tyskan Angelique Kerber, elfteseedad i turneringen, förlorade finalen mot Williams 2016. Men nu två år senare tog hon kommandot direkt. Kerber vann första set med 6–3 och i andra set tog hon ett stort grepp om matchen när hon bröt Williams serve till ledning 4–2.

30-åriga Kerber kunde sedan vinna setet med 6–3.

"En dröm som blir sann"

Segern i Wimbledon innebar hennes tredje grand slam-titel. Hon vann Australian Open och US Open 2016.

– En dröm som blir sann. Jag visste att jag var tvungen att spela min bästa tennis mot en mästare som Serena. Nu tog jag andra chansen här, säger Kerber.

Serena Williams missade däremot chansen att vinna sin 24 grand slam-titel, som skulle varit en tangering av Margaret Courts rekord.

Efteråt hyllades den comebackande superstjärnan av sin motståndare.

– Jag är säker på att du tar din nästa titel snart Serena. Du är en sann inspiration för oss alla. Gratulerar till att du är tillbaka. Du är fantastisk, säger Kerber.

Artikeln uppdaterad 19:46 med kommentarer av Kerber & Williams.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning