Kerber och Djokovic vidare

Angelique Kerber tog sig vidare från första omgången i Wimbledonturneringen med att besegra amerikanskan Irina Falconi. Bild: NIC BOTHMA / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS

Tyska världsettan Angelique Kerber fick äran att inleda den andra dagens spel i grand slam-turneringen Wimbledon.

Traditionellt är det den regerande mästarinnan som gör det när hon går in i turneringen. Men Serena Williams, som vann i fjol, väntar barn och därför fick Kerber spela på centercourten. Kerber förlorade i finalen i fjol.

Det gick inget vidare för Kerber i franska mästerskapen där hon som första toppseedade spelaren under den professionella eran slogs ut i första omgången. I Wimbledon gick det ändå bättre. Hon tog sig vidare till den andra omgången efter seger mot amerikanskan Irina Falconi i två raka set, 6–4, 6–4.

Kerber, 29, möter belgiskan Kirsten Flipkens, nummer 88 i världen, i andra rundan.

– Alla minnen kom tillbaka. Det var fantastiskt det som hände här i fjol, sade Kerber.

– Jag är glad över att vara tillbaka men det här året är helt annorlunda för mig. Jag är glad över att jag tog mig förbi första omgången.

På herrsidan avancerade trefaldiga Wimbledonmästaren Novak Djokovic till andra omgången när hans motståndare Martin Klizan från Slovakien måste ge walk over på grund av en skada i vaden.

Djokovic, som är seedad tvåa, ledde med 6–3, 2–0 i matchen på centercourten när Klizan efter 40 minuter måste ge upp.

Djokovic ställs mot tjecken Adam Pavlasek i nästa match.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46