Kerber och Djokovic vidare

Angelique Kerber tog sig vidare från första omgången i Wimbledonturneringen med att besegra amerikanskan Irina Falconi. Bild: NIC BOTHMA / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS

Tyska världsettan Angelique Kerber fick äran att inleda den andra dagens spel i grand slam-turneringen Wimbledon.

Traditionellt är det den regerande mästarinnan som gör det när hon går in i turneringen. Men Serena Williams, som vann i fjol, väntar barn och därför fick Kerber spela på centercourten. Kerber förlorade i finalen i fjol.

Det gick inget vidare för Kerber i franska mästerskapen där hon som första toppseedade spelaren under den professionella eran slogs ut i första omgången. I Wimbledon gick det ändå bättre. Hon tog sig vidare till den andra omgången efter seger mot amerikanskan Irina Falconi i två raka set, 6–4, 6–4.

Kerber, 29, möter belgiskan Kirsten Flipkens, nummer 88 i världen, i andra rundan.

– Alla minnen kom tillbaka. Det var fantastiskt det som hände här i fjol, sade Kerber.

– Jag är glad över att vara tillbaka men det här året är helt annorlunda för mig. Jag är glad över att jag tog mig förbi första omgången.

På herrsidan avancerade trefaldiga Wimbledonmästaren Novak Djokovic till andra omgången när hans motståndare Martin Klizan från Slovakien måste ge walk over på grund av en skada i vaden.

Djokovic, som är seedad tvåa, ledde med 6–3, 2–0 i matchen på centercourten när Klizan efter 40 minuter måste ge upp.

Djokovic ställs mot tjecken Adam Pavlasek i nästa match.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning