Kerber med nödrop till fjärde omgången

Angelique Kerber (i bild) besegrade amerikanskan Shelby Rogers med nöd och näppe. Bild: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA EPA-PHOTO / ALL OVER PRESS

Toppseedade Angelique Kerber såg enormt lättad ut när hon sett till att hon behåller statusen som världsetta i Wimbledontennisen på lördagen.

Hon blev klar för fjärde omgången genom att slå ut amerikanskan Shelby Rogers, rankad 70:a i världen med 4–6, 7–6, 6–4.

Tyskan vände setunderläge och ett break emot sig i andra set. Hon ställs mot spanjoren Garbine Muguruza, finalist 2015, i åttondelsfinalen på måndag. Kerber har inte vunnit en enda titel sedan hon blev världsetta i september.

Det höll på att gå illa för femteseedade danskan Caroline Wozniacki, men hon kom igen och vann över estniskan Anett Kontaveit med 3–6, 7–6, 6–2.

– Hon spelade verkligen bra medan jag inte spelade min bästa tennis, sade Wozniacki.

Agnieszka Radwanska, Svetlana Kuznetsova, Coco Vandeweghe, Magdalena Rybarikova och kvalspelaren Petra Martic tog sig också till fjärde omgången.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning