Kent tar ett sista farväl av publiken i kväll

Bild: LEHTIKUVA / MIKKO STIG

I kväll stundar det definitiva avskedet. Kent avslutar sin sista turné med den sista av totalt tre spelningar på Tele 2 arena i Stockholm.

Kent har i höst varit ute på en lång och utsåld avskedsturné – hittills har det blivit 27 konserter i Sverige, Finland och Norge. Konserterna har inte skiljt sig åt särskilt mycket innehållsmässigt.

Hittills har bara en handfull låtar per konsert bytts ut, och fansen förväntar sig inte heller några stora förändringar inför den sista spelningen.

– Det känns ganska okaraktäristiskt av dem att göra någon stor förändring. Men jag tror att känslan kommer att vara annorlunda, sade Kent-fanet Felicia Granath, som sett nästan alla konserter på avskedsturnén, till TT tidigare i veckan.

– Det har ännu inte slagit mig helt att det är slut och jag tror inte att det kommer att göra det förrän vi står där.

Recensenterna har också varit lyriska över de tidigare två spelningarna på Tele 2 arena. Håkan Steen i Aftonbladet kallar fredagens konsert för "en bländande föreställning", delar ut fyra plus och skriver att han knappt "vågar tänka på vad som ska hända ikväll". Expressens Malin Collin skriver att Kent trycker på gasen och ger "en oförglömlig konsert", just när man trodde att det inte kunde bli bättre, och ger betyget fyra. Även konserten i torsdags fick höga betyg.

Dagen för den sista konserten ordnar också Tele2 Arena en interaktiv minnesplats där fansen kan samlas och tända digitala ljus för sina idoler. En yta med 3 000 stearinljus i 3D-format kommer att skapas på Annexets vägg, och ljusen tänds i realtid genom ett sms.

På söndag får bandets fans också en sista present i form av en musikvideo som släpps på Kents hemsida klockan 13.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning