Kendricks hoppade högst av alla - fortfarande inget VM-guld för Lavillenie

Sam Kendrick tog hem VM-guldet med resultatet 595. Bild: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Amerikanen Sam Kendricks tog hem guldmedaljen i herrarnas VM-final i stavhopp i London.

Kendricks, som är etta i världsrankingen den här säsongen, blev värlsdmästare med resultatet 595.

Franska Renaud Lavillenie blev däremot igen utan VM-guld. Olympiska mästaren och tre gånger europeiska mästaren Lavillenie kom på tredje plats med 589.

Han fällde ribban två gånger på 595 och höjde den till 601 utan framgång.

Silvret gick till Piotr Lisek från Polen som kom över 589 på första försöket. Lavillenie klarade samma höjd på andra försöket.

Kendicks framgång var ingen överraskning eftersom har är den enda i världen som kommit över 6 meter denna säsong. Han lyckades suveränt i finalen trots svårigheter i kvalet.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning