Ken Sirenius fortsätter träna Dicken – "Jag är oerhört motiverad"

Ken Sirenius fortsätter i Dicken. Bild: Thomas Sundström

Ken Sirenius fortsätter som Dickentränare de kommande säsongerna.

Dicken meddelar på onsdagen att man förlängt kontraktet med tränaren Ken Sirenius,

Sirenius och Drumsöklubben har skrivit på ett nytt kontrakt av modellen 2+1 år. Sirenius kom till Dicken i vintras då Thomas Hivert överraskande lämnade laget och flyttade till Belgien.

Sirenius ledde Dicken till final där det blev förlust mot HIFK efter en oerhört jämn matchserie. Dicken ledde finalserien med 2–0 i matcher men fick till slut se sig slagna av lokalkonkurrenten med 3–2 i matcher efter att IFK vunnit den femte finalen efter förlängning där Kathlen Ax satte segermålet med två sekunder kvar att spela.

Sirenius ser fram emot att få fortsätta med det utvecklingsarbete han inledde under sin första halva säsong i Drumsöklubben.

– En halv säsong med laget gav mig mycket och jag är oerhört motiverad inför fortsättningen, säger Sirenius.

– Nästa säsong ska vi lyfta det unga lagets spel och höja kravnivån i verksamheten.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54