Kemi möblerar om – nya spelare att vänta

PS Kemi och lagkaptenen Julian Guevara (t.h.) har varit steget efter genom hela säsongen. Bild: LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Seriejumbon PS Kemi meddelade i lördags om att man sparkat tränare Jari Åhman. Nu klarnar även resten av klubbens planer för att rädda säsongen.

Efter 16 matcher och endast tre segrar i dessa i fotbollsligan fick PS Kemis lagledning nog och gav kicken åt långvarige tränaren Jari Åhman. Nu presenterar klubben sina nya planer för ett "förnyat PS Kemi" med målet att behålla serieplatsen.

Tränarstaben får ett starkt skotskt intryck då den nyutnämnde tränaren David Hannah får sällskap av sin landsman Jordan Tait som assisterande tränare. Bägge har ett förflutet som spelare, men föga erfarenhet av att träna på toppnivå. De saknar bland annat en UEFA Pro-licens som krävs för att träna i den inhemska fotbollsligan, men klubben ämnar ansöka om undantagstillstånd.

Från den ursprungliga tränarstaben lämnar Jari Pyykkölä och fysiktränare Markku Lappalainen. Enligt Ilta-Sanomat valde Pyykkölä och Lappalainen att lämna klubben på grund av att man sparkat Åhman. Resten av tränarstaben fortsätter i klubben.

– Vi beslöt att byta tränare eftersom serieplaceringen och framgången inte stod i linje med målen som lagledningen satt inför säsongen, kommenterar klubbens vd Jarkko Ruhanen i ett pressmeddelande.

– Ett beslut som detta är aldrig enkelt och görs inte utifrån lätta grunder. Beslutet var tufft men även dem måste man ibland våga fatta.

Den tionde juli öppnas transferfönstret och klubben säger sig ha näten ute för anskaffning av förstärkningar. Ungefär fem stycken spelare kommer att anlända till Kemi för en provperiod på tio dagar. Dessa kommer från länder som Ryssland, Makedonien, Kanada och Australien.

– Vi hoppas på att bland dessa finns spelare som det är värt att skriva kontrakt med. Avsikten är att skaffa ordentliga förstärkningar, inte värmare av bytesbänken, som endast skulle vara namn på listan, förklarar Ruhanen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03