Kekki slutar som landslagstränare efter kvalet

Kaj Kekki gör sina sista matcher som handbollsherrarnas chefstränare. Bild: Thomas Sundström

De finska handbollsherrarna har haft ett motigt EM-kval. I kväll möter Finland Tjeckien i Vanda och på söndag avslutas kvalet på bortaplan mot Vitryssland.

Enligt HBL:s uppgifter kommer Kaj Kekki att sluta som herrlandslagets chefstränare efter EM-kvalet som för Finlands del avslutas på söndag. Sedan han tog över sommaren 2015 har blåvitt endast vunnit tre och spelat en oavgjord på 22 kvalmatcher.

Handbollsherrarnas EM-kval har varit katastrofalt. Inför kvalet var målsättningen att nå en historisk finalturneringsplats men inför de två sista matcherna är Finland alltjämt i nollpoängsklubben och därmed jumbo i sin grupp. Om Finland är bland de tre sämsta lagen som kommer sist i sin grupp (åtta grupper) tvingas man spela förkval i EM-kvalet inför EM 2022.

– Det är klart att kvalet varit en besvikelse, sade Handbollförbundets ordförande Jari Henttonen om EM-kvalet i en intervju med HBL för en dryg vecka sedan.

– Vi hade otur i lottningen då vi fick en oerhört tuff grupp. Sedan har laget lidit av väldigt många skador och så har man inte heller spelat på rätt nivå.

I kväll möter Kekkis mannar Tjeckien i sin sista kvalmatch på hemmaplan i Vanda. EM-kvalet – och Kekkis tid som chefstränare – avslutas på bortaplan i Vitryssland på söndag.

För en vecka sedan avgick damlandslagstränaren Tommy Suoraniemi. Finlands damer tog sig inte vidare från sitt EM-förkval.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39