Kekki slutar som landslagstränare efter kvalet

Kaj Kekki gör sina sista matcher som handbollsherrarnas chefstränare. Bild: Thomas Sundström

De finska handbollsherrarna har haft ett motigt EM-kval. I kväll möter Finland Tjeckien i Vanda och på söndag avslutas kvalet på bortaplan mot Vitryssland.

Enligt HBL:s uppgifter kommer Kaj Kekki att sluta som herrlandslagets chefstränare efter EM-kvalet som för Finlands del avslutas på söndag. Sedan han tog över sommaren 2015 har blåvitt endast vunnit tre och spelat en oavgjord på 22 kvalmatcher.

Handbollsherrarnas EM-kval har varit katastrofalt. Inför kvalet var målsättningen att nå en historisk finalturneringsplats men inför de två sista matcherna är Finland alltjämt i nollpoängsklubben och därmed jumbo i sin grupp. Om Finland är bland de tre sämsta lagen som kommer sist i sin grupp (åtta grupper) tvingas man spela förkval i EM-kvalet inför EM 2022.

– Det är klart att kvalet varit en besvikelse, sade Handbollförbundets ordförande Jari Henttonen om EM-kvalet i en intervju med HBL för en dryg vecka sedan.

– Vi hade otur i lottningen då vi fick en oerhört tuff grupp. Sedan har laget lidit av väldigt många skador och så har man inte heller spelat på rätt nivå.

I kväll möter Kekkis mannar Tjeckien i sin sista kvalmatch på hemmaplan i Vanda. EM-kvalet – och Kekkis tid som chefstränare – avslutas på bortaplan i Vitryssland på söndag.

För en vecka sedan avgick damlandslagstränaren Tommy Suoraniemi. Finlands damer tog sig inte vidare från sitt EM-förkval.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning