Kebu vinner tyskt pris för Bästa artist 2017

Sebastian "Kebu" Teir.Bild: Pressfoto

Den finlandssvenska musikern och kompositören Sebastian "Kebu" Teir från Esbo har vunnit Schallwelle Award ‐ det tyska priset inom elektronisk musik ‐ för Bästa artist 2017.

Kebu är född och uppväxt i Kristinestad i Syd‐Österbotten.

– Scenen blir till en boxningsring där Kebu hoppar från synth till synth i sin kubiska park av maskiner och slår på tangenterna: en kamp för soundet, en helhjärtad insats för realtids‐performansen med många spår inspirerade av Jarre, Moroder & Co. samt välkända elektroklassiker. Allt live, analogt, autentiskt, säger Thomas Gonsior i presentationen av priset.

Andra nominerade var bland andra Jean Michel Jarre och bandet Tangerine Dream.

– Vi är mycket stolta över Kebu och anser att detta pris är en värdig debut i vårt framtida samarbete, säger agenten Patrick Van Hecke vid skivbolaget ZYX Music, där Kebu har skivkontrakt hos för sina kommande album.

I fjol gav Kebu 50 konserter runt om i Europa. Hans senaste album "Perplexagon" släpptes 2016.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22