Kauppalehti: Poststrejken kan försena brev till efter årsskiftet

Om man lägger julkorten i postens röda kuvert är det större chans att korten hinner fram före jul. Bild: SPT-arkiv

Posten jobbar för att julkorten och julpaketen ska komma fram i tid.

Ett brev som skickas den här veckan kan i värsta falla komma fram först efter årsskiftet, tror Postens chef för undantagssituationer Jarmo Ainasoja. Det kan bli fallet om fackförbundet PAU:s strejk blir verklighet nästa vecka, rapporterar Kauppalehti.

– De regionala skillnaderna kommer ändå att vara stora och en del försändelser kan gå enligt normal tidtabell, säger Ainasoja till Kauppalehti.

Ainasoja säger att bolaget arbetar för att julhandeln och julkorten inte ska drabbas.

Förhandlingarna mellan facket och Posten om ett nytt kollektivavtal har kört fast. På torsdag fortsätter riksförlikningsmannens byrå medla i tvisten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning