Kauppalehti: Piratpartiets ordförande sålde sitt företag till amerikaner för flera miljoner

Petrus Pennanen säger att han i princip aldrig mera skulle behöva arbeta efter köpet.

Det amerikanska företaget Doubleverify har köpt upp Leiki, som specialiserar sig på artificiell intelligens och riktad reklam, skriver Kauppalehti. Leiki är grundat av Petrus Pennanen, som kommer att fortsätta som vd också efter köpet. Pennanen är också ordförande för Piratpartiet i Finland.

– Jag hoppas att det blir fler företagsköp i framtiden inom artificiell intelligens. Företagsköpen hämtar pengar, företagsamhet och jobb till Finland, säger Pennanen till Kauppalehti.

Pennanen ägde 36 procent av Leiki och var därmed företagets största ägare. Kauppalehtis analytiker uppskattar att företagets värde är mellan sju och tio miljoner euro.

– Poängen är att jag kan ta det lugnare. I princip skulle jag aldrig mera behöva arbeta. Nu kan jag fokusera på att göra gott, säger Pennanen till Kauppalehti.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46