Katten Honey tvingas sluta som sjuksköterska

Drygt tusen personer har skrivit på en namninsamling för att låta katten Honey vara kvar som sjuksköterska. Katterna på bilden hänger inte ihop med artikeln. Arkivbild. Bild: Anders Ahlgren/SvD/TT

I många år har katten Honey tjänstgjort som en typ av sjuksköterska för både djur och oroliga djurägare på Ringsjöns veterinärklinik i Höör i Sverige. Men nu sätter kammarrätten stopp för Honeys karriär, rapporterar P4 Kristianstad.

Honungsblonda Honey hittades övergiven för fyra år sedan. Någon ägare hittades aldrig, och hon fick stanna kvar på kliniken och vistas i behandlingsrummet.

– Om patienterna är lite otrygga så sätter Honey sig i närheten och spinner, berättar veterinären Lucie Havelka.

Men metoden anmäldes till Länsstyrelsen och frågan har gått hela vägen till kammarrätten. En oenig kammarrätt valde att förbjuda Honey att vistas i behandlingsrummet eftersom kattens närvaro kan öka risken för smittspridning mellan patienterna.

Kliniken försöker nu hitta en annan lösning. Drygt 1 000 personer har skrivit på en namninsamling för att låta Honey vara kvar som sjuksköterska.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning