Karuselloperatör glömde stänga ett skyddsräcke i Powerpark

En säkerhetsmiss ledde till en riskfylld situation på nöjesparken Powerpark i Alahärmä. Bild: Powerpark

Ett skyddsräcke blev öppet då karusellen Piovra i Powerpark startades under förra lördagen. Ingen skadades i situationen.

En karuselloperatör missade att stänga skyddsräcket på en vagn på karusellen Piovra i Powerpark i Alahärmä förra lördagen, meddelar Powerpark i ett pressmeddelande. Ett barn befann sig i vagnen.

När misstaget upptäcktes stannades karusellen genast och ingen kom till skada. Situationen utreddes på plats med vårdnadshavarna och barnet som befann sig i vagnen med det öppna räcket.

"Bakgrunden till misstaget i lördags är mänsklig. Det får naturligtvis inte ske för det. Vi tar alla säkerhetsaspekter på allvar och därför utvecklar vi också anläggningens säkerhetssystem", säger Mikko Kiviluoma, PowerParks direktör, i pressmeddelandet.

Skyddsräcket på Piovra ska förhindra att åkare kan stiga upp och fungerar som stöd som åkaren kan hålla i medan karusellen är i gång. På grund av säkerhetsmissen ska attraktionen nu utvecklas så att det inte går att missa att stänga räcken. Dessutom ska en till operatör börja jobba vid karusellen.

Som följd av det inträffade kommer Powerpark också att ordna en tilläggssäkerhetsutbildning för de anställda.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning