Kärpäts lugn och rutin gav utdelning

Jasper Lindsten var en av Kärpäts hjältar i Tavastehus. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

HPK inledde ursinnigt och släppte knappt Kärpät ur egen zon under de första fem-sex minuterna. Valtteri Puustinen gjorde 1-0 och HPK hade bud på flera mål.

HPK 2

Kärpät 4

2-2 i matcher.

Men Kärpät är inte regerande mästare utan orsak. Uleåborgslaget jobbade sig in i en svår match och Oskar Osala kvitterade då HPK slarvade i mål i numerärt överläge.

Teemu Turunen gav ett utsålt Rinkelinmäki nytt hopp alldeles i inledningen av andra perioden. Turunen fanns på plats och petade in en puck mellan skydden på Veini Vehviläinen.

Ett par minuter steg Jasper Lindsten fram då han ur så gott som omöjlig vinkel lyckades få in pucken bakom Emil Larmi. Litet minus för Larmi där då han inte lyckades hålla tätt vid främre stolpen.

Samme Lindsten gav Kärpät ledningen senare i andra perioden och senast då stod det klart att det skulle bli en svår kväll för Tavastehusklubben som via en seger hade tagit ledningen med 3-1 i finalserien. Nu står det 2-2 och fördel Kärpät som spelar hemma på måndag. Fyra segrar krävs för guld.

– Det här är otroligt bra matcher mot ett otroligt bra lag. Vi trodde på oss själva hela tiden, säger Kärpättränaren Mikko Manner till Telia.

– Ett stort tack till våra supportar. De hjälper oss otroligt mycket, säger Manner.

Ville Leskinen satte 2-4 i tom bur.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning