Kärpät får vänta på CHL-titeln

Frölundas kapten Joel Lundqvist lyfter CHL-trofén. Bild: Timo Heikkala

Kärpät får ännu vänta på sitt första mästerskap i Champions Hockey League.

Svenska Frölunda fick revansch för fjolårets finalförlust i CHL genom att besegra Kärpät i finalen med 2–1 (2–0, 0–0, 0–1).

Frölundas snabba öppning på tisdagen överrumplade Kärpät helt.

– Det var tufft tempo, sade Kärpäts juniorvärldsmästare Sebastian Aho till MTV Sport.

Det var Frölundas kanadensare Ryan Lasch och Spencer Abbott som visade vägen för det svenska laget.

– Perfekt start, som vi ville ha, vi pressade och checkade bra, vann fajterna, sade CHL:s poängkung Ryan Lasch till SVT, enligt TT.

Kärpät jagade länge i tvåmålsunderläge och fick sin chans i tredje perioden när Frölundas Artturi Lehkonen och Anton Axelsson åkte på utvisningar i tät följd. Under powerplay lyckades forwarden Juho Keränen peta in pucken från nästan död vinkel bakom Frölundas målvakt Lars Johansson. Men närmare än så kom Kärpät inte trots stenhård press i slutet av perioden.

Frölunda är en svår motståndare för Uleåborgslaget Kärpät Göteborgsgänget slog ut Kärpät i CHL-semifinalen i fjol.

Vinnaren Frölunda kvitterade ut 70 000 euro i prispengar. Den förlorande parten Kärpät behövde inte heller lämna arenan tomhänt, silverpriset var 30 000 euro.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning