Kärpät bättre än HIFK igen

HIFK ligger under med 1-2 i matcher efter förlusten i Uleåborg.Bild: Lehtikuva/Timo Heikkala

HIFK kammade noll i det tredje semifinalmötet mot Kärpät.

Ligan, semifinaler:

Kärpät-HIFK 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Kärpät leder med 2-1 i matcher.

TPS-Tappara 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)

Tappara leder med 3-0 i matcher.

Efter en fartfylld och dramatisk dust i Ishallen i torsdags tog semifinalerna mellan Kärpät och HIFK en ny vändning i Uleåborg. Matchen blev målfattig och taktisk – och HIFK kammade noll, då Veini Vehviläinen höll nollan.

Shaun Heshka krutade in segermålet redan i den första perioden från blå linjen. Miika Koivistos 2-0 i andra perioden säkrade Kärpäts seger och i sista perioden satte Koivisto 3-0 i tom bur.

Vehviläinen klarade sig undan med 23 räddningar, medan Kevin Lankinen i HIFK-målet gjorde bara 16 räddningar. Det säger en del om matchen.

– Vi kollade varann lite grann mera än förut. De hade egentligen inga målchanser, men de gjorde två från blå linjen. Det är väl playoffsmål, säger HIFK-centern Jarkko Malinen till Yle Puhe.

I den första matchen i semifinalerna lyckades HIFK ta segern i Uleåborg. Men de två följande har nu slutat i grundserieettan Kärpäts favör.

Matchserien fortsätter på måndag i Ishallen i Helsingfors. HIFK ligger under med 1-2 i matcher och mer eller mindre måste vinna följande match.

– Vi vill få en bättre start till matchen, säger Malinen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00