Karlsson tillbaka – men Halfvarsson saknas

Frida Karlsson. Arkivbild. Bild: Anders Wiklund/TT

Efter ett kortare tävlingsuppehåll och träningsläger i Seefeld är Frida Karlsson tillbaka i skidspåren.Den svenska stortalangen är uttagen till helgens världscuptävlingar i Lahtis.

Karlsson körde de två första sträckorna i Ski Tour, i Östersund, men enligt planen lämnade hon sedan den svensk-norska touren för att i stället träna i Seefeld, fjolårets VM-ort där hon slog igenom på allvar.

Maja Dahlqvist, som haft ett något längre tävlingsuppehåll och som också var i Seefeld och tränade, är tillbaka i landslaget till Lahtis. Med sig till Lahtis får de debutanten Rebecca Öhrn som åkt bra på den svenska touren.

Däremot saknas Calle Halfvarsson som avbröt Ski Tour på grund av förkylning. Även Linn Svahn och Jonna Sundling saknas i helgens trupp.

"Linn och Jonna har siktet inställt på sprintcupen där de ligger etta och trea. De väljer därför att spara sig till nästa veckas sprinttävling i Norge", säger damtränaren Stefan Thomson i ett pressmeddelande.

Ebba Andersson, som kom fyra i Ski Tour, åker med till Lahtis för att köra lördagens distanslopp över 10 kilometer i klassisk stil (herrarna kör 15 kilometer). Hon avstår däremot söndagens stafett för att i stället åka till tyska Oberwiesenthal för U23-VM.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning