Karlsson hoppas få stanna i Ottawa

Bild: Lehtikuva/Gregory Shamus

När Erik Karlsson plockade upp pucken från isen i Ottawas sista hemmamatch för säsongen, mot Winnipeg, startade ryktena om att stjärnbacken skulle lämna NHL-laget.– Jag hoppas inte det, säger han till TSN.

Svensken har kontrakt till och med nästa år, men kanske vill Ottawa starta en förändringsprocess efter den misslyckade säsongen.

– Tyvärr så finns chansen att jag har gjort min sista match med Senators, men det är ingenting jag hoppas på eller planerar för. Med tanke på vad vi gått igenom den här säsongen så kommer det att ske förändringar, men jag hoppas att jag inte blir en av dem. Så jag är hoppfull över att den puck som jag plockade upp inte blev den sista, säger Karlsson.

Ottawa hade ingen vidare säsong och gick inte till slutspel. Karlsson, som 2012 utsågs till den nordamerikanska ligans bäste back, slutade sexa i backarnas poängliga den här säsongen.

27-åringen spelade inte Ottawas sista bortamatcher på grund av sorgen efter att han och frun Melinda förlorat barnet som skulle födas i april.

– Det var extremt svårt att motivera sig, vilket jag aldrig varit med om tidigare. Jag var inte i rätt sinnesstämning och det vore inte rättvist mot mina lagkamrater att se mig inte göra mitt bästa.

– Det har varit min tuffaste säsong sedan jag kom hit för nio år sedan, både personligt och professionellt.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning