Karlsson: "Helt klart nöjd med pengarna"

Erik Karlsson har sitt på det torra ekonomiskt sett. Bild: Ezra Shaw/Lehtikuva

Stjärnbacken Erik Karlsson är numera NHL:s bäst betalde back. I går skrev svensken på ett nytt åttaårskontrakt med San Jose, värt cirka 85 miljoner euro.

– Jag är helt klart nöjd med pengarna. Absolut. Och med de andra bitarna också – staden San Jose, organisationen och fansen. Jag känner att det här är helt rätt för mig, säger han till Expressen.

Enligt Karlsson fanns det inga samtal med andra klubbar.

– Nej, det kom aldrig dit. Då hade jag behövt vänta till den 1 juli när jag hade blivit fri att gå vart jag ville. Men den processen hann vi aldrig starta.

29-åringen har utsetts till NHL:s bäste back två gånger. Han anslöt till San Jose inför den här säsongen efter nio år i Ottawa, och noterades för 45 poäng på 53 grundseriematcher under sin debutsäsong.

Målsättningen framöver är glasklar.

– Att vinna Stanley Cup, så klart. Vi har ett bra lag, så jag ser ljust på möjligheten att vi kan bli mästare inom en snar framtid, säger Karlsson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46