Karlsson: "Helt klart nöjd med pengarna"

Erik Karlsson har sitt på det torra ekonomiskt sett. Bild: Ezra Shaw/Lehtikuva

Stjärnbacken Erik Karlsson är numera NHL:s bäst betalde back. I går skrev svensken på ett nytt åttaårskontrakt med San Jose, värt cirka 85 miljoner euro.

– Jag är helt klart nöjd med pengarna. Absolut. Och med de andra bitarna också – staden San Jose, organisationen och fansen. Jag känner att det här är helt rätt för mig, säger han till Expressen.

Enligt Karlsson fanns det inga samtal med andra klubbar.

– Nej, det kom aldrig dit. Då hade jag behövt vänta till den 1 juli när jag hade blivit fri att gå vart jag ville. Men den processen hann vi aldrig starta.

29-åringen har utsetts till NHL:s bäste back två gånger. Han anslöt till San Jose inför den här säsongen efter nio år i Ottawa, och noterades för 45 poäng på 53 grundseriematcher under sin debutsäsong.

Målsättningen framöver är glasklar.

– Att vinna Stanley Cup, så klart. Vi har ett bra lag, så jag ser ljust på möjligheten att vi kan bli mästare inom en snar framtid, säger Karlsson.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning