Kärlekens budskap bär längre

Det är trist att än en gång konstatera hur bristen på tolerans genomsyrar dessa kyrkans män.

De rätt unga, men ytterst bigotta prästerna i Kristinestad fick genom sina homofobiska skriverier nyligen ett, måhända icke oväntat stöd av en samling konservativa meningsfränder. Det är trist att än en gång konstatera hur bristen på tolerans genomsyrar dessa kyrkans män (jag har inte läst kvinnors kommentarer ...).

Ja, Ulf Emeleus (HBL Debatt 1.2), visst är det upprörande. Att läsa om lovsången av det klassiska äktenskapet, kärnfamiljen och kritiken av den stora del av befolkningen som av olika orsaker lever som till exempel ensamstående förälder, utan att ha försvagats eller lämnat efter sig "horder av övergivna barn som lämnats vind för våg som blev ett hot mot hela samhällets trygghet". Här citerar jag Emeleus som patetiskt talar om revolutionens barn!

Jag vill påpeka att det i dagens Finland finns tusentals barn som blir ungdomar, vuxna, som mer än många andra utrustats med mod, empati och klokhet och som klarar sig utmärkt såväl bland sina medmänniskor som i arbetslivets olika faser.

Det är på tiden att vi slipper intolerans. Kärlekens, förståelsens budskap bär längre.

Marianne Perret Helsingfors

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning