Kärleken är större än rivaliteten – USA:s och Kanadas lagkaptener gifte sig

Den kanadensiska lagkaptenen Gillian Apps i en match mot USA 2012. Bild: AP Photo/The Canadian Press, Adrian Wyld

Meghan Duggan och Gillian Apps visar att en stark rivalitet inte betyder att man måste tycka illa om motståndaren – tvärtom.

Kanada och USA har dominerat damhockeyn så länge det tävlats inom den populära issporten. Rivaliteten mellan de nordamerikanska lagen är stor och inför varje turnering – oberoende om det är VM eller OS – är det mer eller mindre klart att de två giganterna kommer att mötas i finalen.

Men rivaliteten föder också positiva känslor. Fråga bara Gillian Apps och Meghan Duggan.

Efter att ha stått mot varandra som motståndare i två OS och fem VM-turneringar visade Apps och Duggan att kärleken är större än vilken hockeyrivalitet som helst.

Den amerikanska lagkaptenen och OS-guldmedaljören från 2018 – Duggan – gifte sig i lördags med Apps, tidigare lagkapten för det kanadensiska landslaget.

Paret har spelat mot varandra bland annat i OS-finalerna 2010 och 2014. Tillsammans har de vunnit fyra OS- och tio VM-guld.

Det är inte första gången en amerikansk och kanadensisk hockeylagkapten sällskapar. I november fick de fyrfaldiga OS-medaljörerna amerikanen Julie Chu och kanadensaren Caroline Ouelette barn tillsammans.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Med sikte på en hållbar framtid – ingenjörerna visar vägen

Mer läsning