Karlebyskjutning ledde till häktningar

Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

De tre personer som suttit anhållna med anledning av skjutningen i Karleby på söndagen har häktats.

Två personer häktades på torsdagen på sannolika skäl misstänkta för försök till mord och en person häktades som skäligen misstänkt till försök till mord i Karleby.

Det skriver polisen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Det var kring klockan åtta på söndagsmorgonen som en beväpnad person försökta ta sig in i en bil i Karleby. Bilföraren lyckades köra i väg men blev förföljd av den beväpnade personen. På Torggatan i centrala Karleby lyckades den beväpnade personen köra upp jämsides med den flyende och sköt. Ingen skadades.

Polisen meddelar att man hittat ett vapen som troligtvis användes vid händelsen. Vapnet har tagits i beslag och en teknisk undersökning pågår. Utredningen fortsätter med de förhör av de misstänkta.

Alla misstänkta är från orten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning