Karin Erlandsson nominerad till Nordiska rådets barnlitteraturpris

Karin Erlandsson.Bild: Matilda Saul

Framgångarna för Pärlfiskaren fortsätter. Nu är Karin Erlandsson nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Erlandssons blev också årets Runeberg Junior–vinnare med den tidlösa äventyrsberättelse Pärlfiskaren, som nu är nominerad både av den åländska och finländska bedömningskommittén, skriver hennes förlag Schildts & Söderströms i ett pressmeddelande.

Pärlfiskaren är första delen i serien Legenden om ögonstenen som kommer att bestå av fyra böcker. Boken har utkommit på finska under namnet Helmenkalastaja på förlaget Kustantamo S&S. Del två – Fågeltämjaren – är planerad att ges ut i höst.

Vinnaren av Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris offentliggörs och den 30 oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo i samband med Nordiska rådets session. Prissumman uppgår till 350 000 danska kronor. Karin Erlandsson (f. 1978) bor i Mariehamn och jobbar som kulturredaktör på Nya Åland. Pärlfiskaren var hennes vinnande bidrag i Schildt & Söderströms manustävling "Berättelsen är bäst!" 2016.

Den andra finländska nominerade boken till NR:s pris är Kurnivamahainen kissa av Magdalena Hai och Teemu Juhani (ill.), utgiven av Karisto.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33