Karin Erlandsson nominerad till Nordiska rådets barnlitteraturpris

Karin Erlandsson. Bild: Matilda Saul

Framgångarna för Pärlfiskaren fortsätter. Nu är Karin Erlandsson nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris

Erlandssons blev också årets Runeberg Junior–vinnare med den tidlösa äventyrsberättelse Pärlfiskaren, som nu är nominerad både av den åländska och finländska bedömningskommittén, skriver hennes förlag Schildts & Söderströms i ett pressmeddelande.

Pärlfiskaren är första delen i serien Legenden om ögonstenen som kommer att bestå av fyra böcker. Boken har utkommit på finska under namnet Helmenkalastaja på förlaget Kustantamo S&S. Del två – Fågeltämjaren – är planerad att ges ut i höst.

Vinnaren av Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris offentliggörs och den 30 oktober på Den Norske Opera & Ballett i Oslo i samband med Nordiska rådets session. Prissumman uppgår till 350 000 danska kronor. Karin Erlandsson (f. 1978) bor i Mariehamn och jobbar som kulturredaktör på Nya Åland. Pärlfiskaren var hennes vinnande bidrag i Schildt & Söderströms manustävling "Berättelsen är bäst!" 2016.

Den andra finländska nominerade boken till NR:s pris är Kurnivamahainen kissa av Magdalena Hai och Teemu Juhani (ill.), utgiven av Karisto.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03