Karin Erlandsson har sålt över 10 000 exemplar

Karin Erlandsson. Bild: Richard Nordgren

Karin Erlandssons serie Legenden om ögonstenen säljer i rekordupplagor, uppger Schildts & Söderströms.

Bergsklättraren heter Karin Erlandssons nya bok för barn i mellanåldern. Den utkommer den 15 april och är den tredje delen i serien Legenden om ögonstenen, om flickorna Miranda och Syrsa och deras äventyr.

De tidigare böckerna i serien, Pärlfiskaren och Fågeltämjaren, har tagits emot med stor entusiasm av slukarålderns läsare, skriver förlaget Schildts & Söderströms i ett pressmeddelande. De två titlarna har sålts i över 10 000 exemplar på svenska och finska.

– Det är jätteovanligt, säger informatören Elisabeth Jansson till HBL.

Hon tillägger att intresset har varit allra störst bland svenskspråkiga läsare och att försäljiningssiffran inkluderar ljudböcker, e-böcker och traditionella pappersböcker.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54