Kardashians rånare: "Jag ångrar mig djupt"

Kim Kardashian blev bestulen på förlovningsringen med en diamant på 18 carat som hon hade fått av Kanye West. Arkivbild. Bild: Evan Agostini/AP/TT

I oktober 2016 rånades reality-stjärnan Kim Kardashian under vapenhot i en lägenhet i Paris. 12 personer står åtalade för det uppmärksammade rånet, och en av dem har inför rättegången gett ut en bok med titeln Jag rånade Kim Kardashian, skriver Svenska Dagbladet.

De maskerade rånarna stal smycken värda omkring 90 miljoner kronor (ungefär 9 miljoner euro), bland annat förlovnings­ringen med en stor diamant som Kim Kardashian hade fått av sin make, rapparen Kanye West. Rånarna flydde sedan på cykel efter att ha lämnat stjärnan bunden i badkaret.

I en intervju i fransk tv återvänder den 67-årige rånaren Yanis Yabba till adressen där Kardashian bodde. Han berättar bland annat hur han ramlade på cykeln under flykten därifrån och tappade ett smycke som bar hans dna. Yanis Yabba har redan tillbringat en tredjedel av livet i fängelse och tillhör en liga som på grund av medlemmarnas höga medelålder kallas för "farfarsrånarna".

– Jag ångrar mig på djupet, säger Yanis Yabba till France Télévision.

nöje

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning