Kaptenen i spelskick, NHL-veteranen mellan stolparna – Jokerit redo för säsongspremiär

Jokerit inleder sin KHL-säsong mot Avangard Omsk i kväll. Bild: Lehtikuva/Anni Reenpää

Jokerit inleder sin säsong i Hartwallarenan mot förra säsongens Gagarin Cup-finalist Avangard Omsk.

KHL-säsongen tjuvstartade i söndags med en finalrepris mellan CSKA Moskva och Avangard Omsk. Omsk fick revansch på CSKA och i kväll försöker laget fortsätta på vinnande väg i Hartwallarenan då också Jokerit startar säsongen.

Jokerit har fått goda nyheter från sjukstugan inför sin säsongspremiär då kaptenen Peter Regin och backen Viktor Lööv fått klartecken att spela. Veteranmålvakten Antti Niemi som gjort elva säsonger i NHL gör sin första KHL-match då han agerar förstamålvakt mot Omsk.

Ytterligare sex spelare gör sin Jokeritdebut i kväll: backarna Mikko Lehtonen och Teemu Eronen samt anfallarna Petri Kontiola, Henrik Haapala, Matias Myttynen och Konsta Hirvonen. Hirvonen blir den första spelaren född på 2000-talet som spelar i Jokerits KHL-lag.

På isen finns två av vårens världsmästare: Lehtonen och kultfiguren, Lejonkaptenen Marko Anttila, som är en självklar publikfavorit.

Den tredje världsmästaren Veli-Matti Savinainen är skadad. Samma gäller Brian O'Neill, Mika Niemi och Ahti Oksanen.

Här är Jokerits kedjor i premiären

11 Steve Moses – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 25 Henrik Haapala

48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 12 Marko Anttila (A)

41 Antti Pihlström – 36 Matias Myttynen – 26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)

42 Teemu Eronen – 51 Alex Grant

4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen

50 Viktor Lööv – 77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning