Kapten Sallinen visade vägen då IFK bröt förbannelsen

Jere Sallinen var inblandad i IFK:s samtliga mål i segermatchen mot Pelicans. Bild: Lehtikuva / Mikko Stig

Jere Sallinen gjorde två mål och spelade fram till ett då IFK bröt sin långa förlustsvit mot pelicans.

HIFK har de senaste säsongerna haft enorma problem mot Pelicans. Inför tisdagens hemmamatch, som samtidigt var säsongens andra match i Ishallen, hade IFK inte besegrat Lahtislaget i grundserien sedan november 2017.

I tisdagens match var det IFK som förde spelet men på samma sätt som i hemmapremiären mot Ilves i lördags hade laget igen problem med målskyttet. Trots ett rätt stort spelövertag hade IFK-spelarna svårt att hitta rätt.

Ville Varakas inledde målskyttet för IFK i den första perioden då han överlistade Patrik Bartosak och kapten Jere Sallinen gav IFK ledningen på nytt i slutet av andra perioden sedan gästerna kvitterat i mitten av andra perioden.

IFK saknade hela nio spelare i gårdagens match på grund av skada eller hälsoproblem.

Niklas Nordgren, Juha Jääskä, Micke Åsten, Ville Leskinen, Rasmus Heljanko, Teemu Tallberg, Joonas Lyytinen och nyförvärvet Henrik Borgström saknades på grund av skador medan Lennart Petrell fortfarande är ur spel på grund av de hjärtproblem som upptäcktes i sommar.

Då hela åtta anfallare saknas hade IFK bara elva forwards med i tisdagens match. Miro Väänänen, som värvades från Jokipojat i Mestis inför den här säsongen, stod för andra matchen i följd för en stark insats i IFK-anfallet.

Men trots manfallet i laget lyckades IFK bryta den långa förlustsviten mot Pelicans. I stället för en elfte grundserieförlust i följd blev det seger för IFK.

Pelicans spurt kom av sig då laget tog två onödiga utvisningar under matchens sista 1.14 och IFK-kaptenen Sallinen kunde sätta kvällens andra och säsongens fjärde mål.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Många vill välja ekologiskt – också hos frisören

Mer läsning