Kapten Koljonen missar kvalet – Säkkinen får chansen i landslaget

Sebastian Säkkinen Bild: FSC Media

Miro Koljonen kan inte spela i VM-kvalmatacherna mot Luxemburg och Ryssland. Atlas Sebastian Säkkinen får i stället chansen i landslaget.

Landslagskaptenen Miro Koljonen tvingas stå över VM-kvalmatcherna mot Luxemburg och Ryssland i slutet av månaden på grund av skada.

GrIFK-spelaren skadade vristen i ligamatchen mot Cocks och han hinner inte återhämta sig till matcherna den 25:e och 28:e oktober.

Landslagstränaren Kaj Kekki plockar i stället in Atlas snabba kantspelare Sebastian Säkkinen i truppen.

– Säkkinen är en av de spelare som vi håller bra koll på hela tiden och han är alltid med i diskussionerna då vi tar ut en spelartrupp. Nu får han chansen att visa upp sig ochy jag hoppas att han utnyttjar det på bästa tänkbara sätt, säger Kekki.

Säkkinen säger att han förväntar sig en tuff landslagsvecka och hård kamp om spelplats och speltid.

Finlands lag på det förberedande lägret:

Målvakter: Mikael Mäkelä, Dicken, Tuomas Laitinen, Atlas, Jan Stolt, GrIFK.

Utespelare: Teemu Tamminen, Cocks, Benjamin Helander, BK-46, Joakim Broman, Dicken, Fredrik Forss, GrIFK

Oscar Berglund, ÅIFK, Vincent Voutilainen, SIF, Sebastian Säkkinen, Atlas, Gusten Montonen, Dicken, Roni Syrjälä, Cocks, Nico Rönnberg, Cocks, Richard Sundberg, GrIFK, Max Granlund, Dicken, Oscar Kihlstedt, BK-46, Ian Martin, HIF Karlskrona, Robin Granlund, Dicken, Anthony Hellakoski, Atlas, Benny Broman, Dicken, Theo Westerlund, Cocks.

Kekki väljer den slutliga truppen från ovannämnda manskap.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46