Kapten Granlund efter fiaskot: "Det känns skit"

En besviken Mikael Granlund får åka hem från Danmark tomhäntBild: Lehtikuva / Martti Kainulainen

Mikael Granlund hade svårt att sätta ord på sin besvikelse efter att lejonen åkt ur VM efter kvartsfinalförlusten mot Schweiz.

– Det känns väldigt tungt då man förlorar sådana här matcher, säger lagkaptenen Mikael Granlund efter att hans lejon åkt ur VM efter kvartsfinalförlust mot Schweiz.

Finland var storfavoriter i matchen efter att laget tagit hem gruppsegern i Herning medan Schweiz tvingats resa från Köpenhamn till den lilla staden på Jylland som gruppfyror.

– Jag har aldrig tidigare varit med om att förlora och åka ut i det här skedet av turneringen i VM. Det känns skit att förlora så här, säger Granlund.

Direkt efter förlusten hade han svårt att säga hur stor besvikelsen var i jämförelse med andra motgångar i karriären.

– Jag vet inte. En karriär består av besvikelser och framgång och det är svårt att jämföra dem med varandra.

Trots att det blev respass i ett allt för tidigt skede av turneringen och slutresultatet är ett stiort misslyckande av det rätt namnstarka laget var Granlund nöjd med sitt lag i VM.

– Vi spelade bra ishockey största delen av tiden ... Vi hade bra stämning i laget och en fin grupp killar och vi spelade bra som jag sade. Det är svårt att säga något just nu, säger han besviket.

– I dag klarade vi oss inte som vi borde ha gjort.

Lejonen tappade det mesta av sitt spel i mittperioden och Schweiz såg till att Finlands 1–0 förvandlades till 1–3 inom loppet av knappt fyra minuter.

– Vi anföll inte så bra som vi kan och passningarna hittade inte fram. Samspelet saknades lite och vi försökte för mycket individuellt, säger Granlund om den mörka perioden som till slut blev lejonens fall i VM.

Inför tredje perioden försökte laget få i gång sig själva i omklädningsrummet där stämningen inte var på topp efter den svaga mittperioden.

– Vi var inte alls nöjda och talade om att vi skulle få ut maximalt av laget. Vi spelade bättre i den tredje perioden men det räckte inte till, säger han.

Sedan tackar kaptenen för sig och vandrar med tunga steg mot omklädningsrummet.

Resultat

VM

Kvartsfinaler

USA–Tjeckien 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

Ryssland– Kanada 4-5 (0-1, 2-1, 2-2, 0–1)

Finland–Schweiz 2–3 (1–0, 0–3, 0–0)

Sverige–Lettland 3–2 (0–0, 1–1, 2–1)

Semifinaler:

Sverige–USA

Kanada–Schweiz

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33