Kaos när Ikea öppnade varuhus i Indien

Omkring 30 000 personer besökte Ikea-varuhuset i Hyderabad den första dagen. Bild: Lehtikuva/ AFP Photo/Noah Seelam

Efter många om och men har Ikeas första varuhus i Indien öppnats. Tiotusentals nyfikna indier sökte sig till den blågula möbeljätten och orsakade trafikkaos i Hyderabad.

Ikeas intåg på den indiska marknaden började bra. Det blågula varuhuset i Hyderabad lockade redan från tidig morgon tusentals nyfikna besökare och fram till att varuhuset stängde klockan elva på kvällen kom det bara fler och fler, rapporterar Times of India. Till slut var så många på väg till och från varuhuset att polisen tvingades dirigera om biltrafiken som vid det laget stod helt still.

Ikea uppskattar att omkring 30 000 personer besökte varuhuset den första dagen.

Den allra första besökaren, Rajini Venugopal, välkomnades av applåder från personalen och var imponerad av att varuhuset inte bjöd på några överraskningar.

– Det bästa är att det här varuhuset ser ut som Ikeas andra varuhus, upplevelsen är densamma, sade Raijini Venugopal som tidigare har handlat på Ikea i Singapore.

En annan besökare, Saubhagya Kumar, var inte lika nöjd och tyckte framför allt att det var svårt att hitta i varuhuset.

– Ja... varuhuset ser bra ut, men att hitta verkar vara den största utmaningen. Jag har en lista med saker jag ska köpa, men jag och min fru tycker att det är svårt att navigera här och vi måste be om hjälp hela tiden, sade Saubhagya Kumar, till Times of India.

Bild: Lehtikuva/AFP Photo/Noah Seelam

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning