Kanonsuccé i premiären – Pulli satte finskt rekord

Kristian Pulli i Sverigekampen. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Kristian Pulli inledde friidrottssäsongen med att förpassa Tommi Eviläs finska rekord i längdhopp till historien.

Viipurin Urheilijats Pulli hade perfekt medvind i säsongens första hopp i Esbo: +1,8 m/s är fortfarande tillåtet, då 2 m/s är gränsen. Det var också varmt, så förhållandena var utmärkta.

Han klarade direkt 827 cm, vilket är nytt finskt rekord. Tommi Evilä satte det gamla finska rekordet 822 cm för tolv år sedan i Göteborg.

– De första hoppen kändes direkt lätta och avslappnade och löpningen gick bra. Det första hoppet var ändå längre än jag trott, fast det kändes lätt, säger Pulli.

Han tillbringade två månader under våren i USA, tillsammans med Kristian Bäck, Eero Haapala och häcklöparen Annimari Korte. Satsningen gav resultat.

– Jag var i bra form redan under våren i USA. Då jag kom tillbaka till Finland sjönk formen lite i det kalla vädret, men nu är formen på uppåtgående igen, säger Pulli.

Han hoppade tre gånger över åtta meter i Alberga. Han klarade också 802 cm och 813 cm. Före den här säsongen var hans PB 807 cm.

– Den största förändringen jämfört med tidigare är en ny teknik. Jag saxar tre och en halv gång, vilket har gett mera längd i hoppet. Det är en ovanlig teknik, som används annanstans, säger Pulli.

Kvalgränsen till OS i Tokyo är 822 cm, men det internationella friidrottsförbundet World Athletics har beslutat att det inte går att kvala in till OS under den här säsongen på grund av covid-19. Det betyder att Pullis resultat inte kvalificerar honom för OS.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning