Känner du ministrarna? Här är alla namnen

En samlar på gamla Nintendo-spel, en har teckenspråk som modersmål och en är hård på att åka skidor – här är alla ministernamn. Regeringen svärs in på torsdag.

SDP

Antti Rinne (SDP), blivande statsminister. Bild: Vesa Moilanen

Statsminister

Antti Rinne, 56, Mäntsälä

Rinne är jurist med bakgrund inom facket. Var ordförande för tjänstemannafacket Pro då han gav sig in i ordförandekampen mot Jutta Urpilainen 2014. En erfaren förhandlare. Andra periodens riksdagsledamot. Rinne är typen som gör sig bättre pratande med folk på gatan än som tv-talare, för han är lätt att närma sig och okonstlad. Gift, två vuxna barn och två bonusbarn från ett tidigare äktenskap. Rinne är också morfar.

Tytti Tuppurainen (SDP), Europaminister. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Europaminister

Tytti Tuppurainen, 43, Uleåborg

Tuppurainen ställde upp i SDP:s ordförandeval på senaste partikongressen, och hon har varit öppet kritisk då partiets Europapolitik inte varit synlig. Nu plockas hon in i toppen och får portföljen hon vill ha. Tuppurainen räknas till de liberalt och internationellt inriktade. Tidigare ordförande för Finlands FN-förbund. Leder också SDP:s kvinnoorganisation. Gift, två barn.

Sirpa Paatero (SDP), kommun- och ägarstyrningsminister. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Kommun- och ägarstyrningsminister

Sirpa Paatero, 54, Kotka

Har redan en kort erfarenhet av regeringsarbete då hon hoppade in som biståndsminister i Stubbs snuttregering. Paatero har tidigare arbetat med rusmedelsförebyggande arbete, och suttit i riksdagen sedan 2006. Paatero är också engagerad i idrottsföreningsverksamhet. Karaktäriserar sig som "en helt vanlig kvinna". Gift, två barn.

Ville Skinnari (SDP), utvecklings- och utrikeshandelsminister. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Utvecklings- och utrikeshandelsminister

Ville Skinnari, 45, Lahtis

Skinnari är tidigare ishockeyspelare, jurist och företagsrådgivare med internationell arbetsbakgrund. En företagsvänlig socialdemokrat som uppskattas över partigränserna. Riksdagsledamot sedan 2015. Han är en av dem som är riksdagsledamot i andra generation. Sonen till den långvariga SDP-politikern Jouko Skinnari är numera vice ordförande i partiet. Gift, tre barn.

Krista Kiuru (SDP), omsorgs- och familjeminister. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Familje- och omsorgsminister

Krista Kiuru, 44, Björneborg

Fjärde periodens riksdagsledamot, en pratsam Björneborgare, känd för att vara en seg förhandlare till både skräck och förtjusning. Tidigare undervisningsminister samt kommunikations- och bostadsminister i Katainens regering. Ledde social- och hälsovårdsutskottet förra riksdagsperioden. Den tidigare lärarinnan har också varit aktiv i Röda korset och bor med sin sambo.

Sanna Marin (SDP), transportminister. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Transportminister

Sanna Marin, 33, Tammerfors

Partiets vice ordförande med rödgrön profil är andra periodens riksdagsledamot. Hon bar stort ansvar då partiledaren Rinne var sjukskriven. Har också lett Tammerfors stadsfullmäktige - en video från fullmäktige blev en hit på nätet då Marin med fast hand satte pli på spårvagnsdebatten. Nu får hon sätta pli på hela trafiken. Marin är engagerad i människorättsfrågor och klimat. Hon är mamma till en ettåring.

Timo Harakka (SDP), arbetsminister. Bild: Roni Rekomaa/Lehtikuva

Arbetsminister

Timo Harakka, 56, Helsingfors

Också Harakka hör till dem som ställt upp i ordförandeval, och denna andra periodens riksdagsledamot har varit en aktiv profil bakom partiets skatteprogram. Även om Harakka inte var första valet för portföljen hör han till partiets synliga profiler i ekonomifrågor. Trebarnspappan Harakka är tidigare Yle-journalist och författare. Harakkas modersmål är teckenspråk.

De gröna

Pekka Haavisto (Gröna). Bild: Markku Ulander

Utrikesminister

Pekka Haavisto, 61, Helsingfors

Blev Europas första gröna minister 1995. Ledde partiet 2000-2006 och är nu tillfällig ordförande. Med avbrutna studier i bagaget har han blivit presidentkandidat två gånger och tillkallats som fredsmäklare, utredare och sändebud för FN och EU, i bland annat Afrikas horn, Balkan och Sudan. Hans medarbetare har fått märka att han gör långa arbetsdagar med fullt ös på. Haavisto är gift och brinner för att tågluffa.

Maria Ohisalo (gröna), inrikesminister Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Inrikesminister

Maria Ohisalo, 34, Helsingfors

Den färska riksdagsledamoten och lokalpolitikern Ohisalo kommer som enda kandidat att väljas till partiordförande i sommar. Ohisalo är doktor i sociologi, expert på bostadspolitik och fattigdom. Disputerade om brödköer vid Östra Finlands universitet 2017. Ohisalo samlar på gamla Nintendo-spel, är tävlingscyklist och har också spelat fotboll.

Krista Mikkonen (gröna), miljö- och klimatminister. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Miljö- och klimatminister

Krista Mikkonen, 46, Joensuu

Mikkonen är biolog och andra periodens riksdagsledamot. Har verkat som gruppordförande och har lätt att komma överens över partigränserna. Före sin riksdagskarriär har hon bland annat arbetat som konsult för sopåtervinning och varit aktiv i kommunpolitiken. Mikkonen har sysslat med volleyboll och fäktning och är mor till tre barn.

SFP

Anna-Maja Henriksson (SFP), justitieminister. Bild: Cata Portin

Justitieminister

Anna-Maja Henriksson, 55, Jakobstad

SFP:s ordförande sedan 2016 fick en ny fjäder i hatten då hon förde partiet tillbaka i regeringen och tog hem en drös av partiets målsättningar i regeringsprogrammet. Saklighet, trovärdighet och kontroll beskriver den tidigare bankjuristen Henriksson, riksdagsledamot sedan 2007. Blir justitieminister för andra gången. Mamma till två döttrar, Jaro-supporter och sportfantast.

Thomas Blomqvist (SFP), minister för nordiskt samarbete och jämställdhet. Bild: Martti Kainulainen

Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet

Thomas Blomqvist, 54, Raseborg

Riksdagsledamot sedan 2007. Något av en klippa, då hans väljarstöd är stabilt i Nyland och han är rena filbunken själv. Jordbrukare och företagare, tidigare Folktingsordförande, riksdagsgruppens ordförande fram tills nu. Trebarnspappan är en av de bästa skidåkarna i riksdagen.

Mika Lintilä (C), finansminister Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Centern

Finansminister

Mika Lintilä, 53, Toholampi

Lintilä har suttit i riksdagen sedan han var 33 och fick vänta länge på en ministerportfölj. Den kom för drygt två år sedan då Lintilä tog över som näringsminister efter Olli Rehn. Lintilä är en travfantast och mycket social figur, som inte bara är sjätte periodens ledamot utan också andra generationens. Förvaltningsvetaren har två barn och tre travhästar.