Kanes skada i fokus dagen efter

Harry Kane Bild: Lehtikuva-AFP/Adrian Dennis

Hur allvarlig är Harry Kanes skada? Snacket efter de första kvartsfinalerna i Champions League handlade mycket om Tottenhams stjärna och hans vänstra vrist.– Vi kommer att vara utan honom, kanske resten av säsongen, sade tränaren Mauricio Pochettino efter matchen.

Skadan blev ett moln på den annars ljusa Tottenham-himlen efter matchen mot Manchester City. Son Heung-Min gjorde matchens enda mål. Sydkoreanen räddade en boll från att gå ut till inspark, ryckte förbi vänsterbacken Fabian Delph och pressade in 1–0 med ett lågt skott.

Det var i den 78:e minuten. 20 minuter tidigare hade Harry Kane fått hjälpas av planen efter en sammanstötning med samme Fabian Delph.

Mauricio Pochettino skällde på Delph efter situationen, där Manchester City-spelaren under en kort stund såg ut att stå på Kanes vrist medan de två kämpade om bollen.

– Han var så aggressiv mot Harry, sade Pochettino till pressen efter matchen.

"Kan bara se framåt"

Kane har gjort 24 mål under säsongen och har en stor del i Tottenhams framgångar, förutom kvartsfinal i Champions League ligger laget fyra i Premier League. Skadan är på samma ställe som den skada som tvingade Kane till två månaders vila tidigare i år.

– VI är väldigt ledsna och besvikna för skadan. Han har inte mycket tid på sig att bli hel, säger Pochettino om sin stjärna, enligt BBC.

– Vi får se de närmaste dagarna. Vi kan bara se framåt och hoppas att det inte är en så farlig skada och att han kan återhämta sig så fort som möjligt, men det ser inte bra ut.

Resultatet ger Tottenham fördelen inför returen på Etihad Stadium. Går laget vidare är det första gången Tottenham når semifinal i den europeiska storturneringen. Manchester City-tränaren Pep Guardiola minns hur hans lag åkte ut i kvartsfinal i fjol, mot Liverpool, och vill inte åka ut ur Europaspelet i förtid även i år.

Och Guardiola var positiv, trots förlusten.

– När vi spelar dåligt så säger jag att vi gjorde det, men jag har inte den känslan nu, berättar han på en presskonferens.

– Nästa vecka hoppas jag att våra supportrar kan stötta oss varje minut i hela matchen.

Fördel Liverpool

I tisdagens andra kvartsfinal besegrade Liverpool Porto med 2–0.

– Vi visste att vi måste spela en andramatch också och att vi inte kunde avgöra redan i kväll (tisdag). Så nu får vi åka dit och kämpa, säger Premier League-ledarnas tränare Jürgen Klopp enligt AFP.

– Vi tappade lite i andra halvlek, men det finns inget att kritisera. 2–0 är ett väldigt, väldigt bra resultat.

Returerna spelas nästa onsdag.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning