Kane uppe i 1 000 poäng

Patrick Kane. Bild: Jonathan Daniel/Lehtikuva

Amerikanen Patrick Kane fick det mesta av strålkastarljuset, då han skrev NHL-historia med sitt Chicago.– Det är något jag aldrig kommer att glömma, säger Kane.

31 år och 61 dagar. Det hann Patrick Kane bli innan den tusende NHL-poängen satt. Därmed är han den yngste amerikanen att nå fyrsiffrigt.

Kane skrev historia i 5–2-segern hemma mot Winnipeg i NHL-ishockeyn

Kane fick vänta på den efterlängtade poängen till tredje perioden. Då plockade han upp pucken bakom motståndarmålet, spelade fram till Ryan Carpenter som slog pucken vidare till Brandom Saad. När skottet satte i nätet åkte laget och kramade om Kane, den tionde amerikanen som når tusen NHL-poäng.

– Det var rätt coolt. Jag tyckte lite synd om honom. Alla killarna åkte till mig medan han stod där ensam i hörnet, trots att det var han som gjorde mål, säger Kane med ett skratt efter matchen.

Patrik Laine gjorde ett av Winnipegs mål.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning