Kane: "Skulle aldrig vägra att träna"

Harry Kane. Bild: Clive Brunskill/Lhehtikuva

Harry Kane slår tillbaka. Den engelska landslagsanfallaren har inte vägrat att träna med Tottenham för att tvinga fram en flytt."Jag skulle aldrig riskera min relation med fansen", säger han i ett uttalande.

Den engelske landslagskaptenen har saknats från Tottenhams träningsanläggning den senaste veckan, vilket har spätt på ryktena om att han försöker tvinga fram en flytt till Manchester City.

28-åringen slår nu tillbaka mot uppgifterna i ett uttalande han publicerat på Twitter efter att han bland annat fått en stor mängd kritik från klubbens supportrar.

"Det är nästan tio år sedan jag gjorde min Spursdebut. I alla dessa år har ni – fansen – visat mig ett fullständigt stöd och kärlek", säger han i uttalandet.

"Därför gör det ont att läsa några av de kommentarer som gjorts den här veckan, som ifrågasätter min professionalism".

Kane har varit en publikfavorit i Tottenham sedan han slog igenom och har gjort näst flest mål i klubbens historia, 221 stycken.

"Jag tänker inte gå in på specifika detaljer. Jag vill klargöra att jag skulle aldrig, och har aldrig, vägrat att träna. Jag kommer återvända till klubben i morgon, som planerat", säger han.

"Jag skulle aldrig äventyra relationen jag har med fansen som har gett mig ovillkorligt stöd under hela min tid i klubben. Så har det alltid varit och så är det i dag."

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning