Kane: "Det här året har varit en besvikelse"

Harry Kane. Arkivbild. Bild: Neill Hall/AP/TT

Tottenham har fortfarande chansen att knipa en plats i Europa League. Allt annat vore ett misslyckande för laget som spelade Champions League-final för bara ett år sedan, enligt Harry Kane.

– Det här året har varit en besvikelse. Vi är inte där vi vill vara som klubb och jag vet att supportrarna också är besvikna över det, säger anfallsstjärnan till tv-kanalen BT Sport.

– Det hade varit skamligt om en klubb som vi – särskilt sett till de fem eller sex senaste åren – inte spelade i Europa. Det hade varit en enorm besvikelse, fortsätter han.

"Spurs" ligger åtta i Premier League-tabellen, tre poäng bakom Wolverhampton på kvalplats till Europa League.

Trots den knackiga säsongen berättar Kane att han byggt upp en fin relation med José Mourinho, som ersatte Mauricio Pochettino som tränare i november.

– De är verkligen olika som tränare, men det har funkat kanon. Vi pratar väldigt ofta. Allt handlar om att vinna och det har han (Mourinho) varit tydlig med, säger Kane, som är tillbaka efter den skada som höll honom borta från spel före coronapausen.

26-åringen har spelat varje minut sedan återstarten av den engelska fotbollsligan och gjort två mål på sex matcher hittills.

Tottenham möter Newcastle på bortaplan på onsdagen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning