Jan Andersson från Yle till MTV: "Beslutet att flytta mognade i bastun"

Jan Andersson blir MTV:s nyhetsansikte. Bild: Mediahub

Jan Andersson börjar på MTV Uutiset i november. Enligt honom finns det ingen dramatik i beslutet att lämna Yle.

Jan Andersson, 45, flyttar från Yle till Mediahub, som producerar MTV:s nyheter. Andersson ser ingen större dramatik i flytten.

– Jag blev kontaktad i början av sommaren och fick mycket tid att fundera på om jag skulle tacka ja. Beslutet mognade efter många bastubad. Jag har jobbat 21 år på Yle med nyheter och aktualiteter och nu känns det som om det är rätt tid att gå vidare i karriären. Sådana här jobb växer inte på träd, säger Andersson.

Han inleder sitt jobb på MTV den 15 november.

– MTV och Mediahub satsar stort på nyheter och det känns spännande att vara med i den utvecklingen. Det blir också intressant att se hur nyhetsarbete görs i ett kommersiellt mediebolag där organisationen är lite plattare än på Yle.

Andersson meddelade på tisdagen om sitt beslut för cheferna på Yle.

– Det är klart att det känns vemodigt efter många fina år på Yle, men det känns också rätt att gå vidare och jobba med något nytt, säger Andersson.

Mediahub, som utöver nyheter bland annat producerar Finlandsarenan, ägs av Bonnier Broadcasting.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning