Kanadensisk skicrossåkare död i cykelolycka

Den kanadensiska skicrossåkaren Mikayla Martin har omkommit i en cykelolycka. 22-åringen kraschade på sin mountainbike nära hemmet i Squamish.

– Mikayla älskade skidåkning och hade en gränslös passion för skicross. Ord kan inte uttrycka hur mycket vi kommer att sakna henne", säger Vania Grandi, ordförande i Kanads skidförbund till CBC.

Martin vann junior-VM 2018. Samma år tog hon sin bästa placering i världscupen, en sjätteplats i Innichen i Italien.

Landslagskollegan och världsstjärnan Marielle Thompson skriver i ett mejl, enligt CBC, att hon är "chockad" över dödsbeskedet.

"Mikayla var så full av energi och ivrig på att lära. Det var häftigt att se hennes utveckling förra säsongen, hennes första i världscupen", skriver Thompson.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning