Kamutvetepanna med skinka och kyckling
Historien låter berätta att kamutvete odlades längs Nilen, Eufrat och Tigris för tusentals år sedan. Några korn hittades i en egyptisk pyramid på 1940-talet och sedan har odlandet tagit fart igen.
För 4 personer, 25 minuter
3 dl kamutvete
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
250 g kycklingkött
250 g rökt skinka
1 gul lök
1 grön paprika
1 msk färsk timjan
1 tsk torkad hackad chili
1/2 msk curry
1 tsk garam masala
salt och peppar
rapsolja
Till såsen:
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
1. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i kamutvete, på med locket och sänk värmen så det sjuder i cirka 10 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt dra ytterligare i minst 5 minuter.
2. Blanda matlagningsyoghurt, majonnäs, riven vitlök, salt och peppar.
3. Hacka gul lök, skär paprika, skinka och kyckling i centimeterstora bitar. Stek lök, skinka och kyckling ett par minuter i enbart rapsolja. Tillsätt paprika och krydda med hackad timjan och chili, curry och garam masala. Vänd ned kamutvetet och stek på medelvärme ett par minuter. Salta och peppra.
Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö
Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22